+36 70 652 0800 info@szentvincentrehab.hu
Stroke utáni rehabilitáció

Gyakori kérdések

NEAK támogatott-e az ellátás?

Sajnos jelenleg nem vagyunk NEAK támogatottak, szolgáltatásaink fizetősek.

Van-e lehetőség SZÉP kártyával fizetni?

Igen, minden szolgáltatóval van szerződésünk.

Van Önöknél Étkezésre lehetőség?

Az ebédet a sokak által közkedvelt Menü Étteremből rendeljük a betegeinknek. A reggeliről és a vacsoráról minden páciensnek magának kell gondoskodnia. A Stefánia étteremből rendeljük az ebédet a pácienseknek.

Reggeli és vacsora Önellátással megoldott..

Mi az a TMS és mire jó?

A TMS, azaz a Transzkraniális Mágneses Stimuláció, egy olyan (beavatkozással nem járó) eljárás, mely során ingerlés érhető el a koponya, csontokkal borított területén is. A készülékhez egy réztekercs tartozik, mellyel mágneses teret hozunk létre. Az agy megfelelő (betegségenként eltérő) területe fölött alkalmazva elektromos áramot keltünk, pozitív irányba befolyásolva az idegsejtek működését. Különböző állapotok kezelésére más-más protokollt alkalmazunk.

https://szentvincentrehab.hu/tms-terapia/

 

Hogyan lehet Önöknél helyet foglalni?

Az emelt beteg létszám végett célszerű előbb telefonon érdeklődni az alábbi számon +36 70 652 0800

Ambulansként akár 24-48 órán belül is kaphat időpontot.

https://szentvincentrehab.hu/elerhetosegek/

Van e Önöknél lehetőség robot terápia igénybevételére?

A komplex rehabilitációs munkát a robot terápiás eszközeink segítik, amely Dél- Magyarországon először itt, a Szent Vincent Rehabilitációs Központban érhető el.

https://szentvincentrehab.hu/robotterapia/

 

Ilyen a DIEGO, ami a váll és a kar rehabilitációjára szolgáló eszköz. A gravitáció intelligens  kompenzálása, a robotizált rendszer és a virtuális valóság elősegíti a kezelést annak

 

A PABLO a kar és kéz rehabilitációjára szolgáló robotizált, kiértékelési funkcióval ellátott rendszer.A PABLO rendszer a terápiás lehetőségek széles skáláját nyújtja a felső és alsó végtagok ortopédiai és neurológiai károsodásai következtében mozgásszervi rendeleneségekkel rendelkező gyerekek és felnőttek számára. A rendszer multifunkciós rendszert képez, amely nem csupán elősegíti a különféle forgómozgások gyakorlását, hanem regisztrálja is a fogás erejét és mozgástartományát.

 

 

A TYMO szenzorokkal ellátott egyensúly kezelő készülék. Testtartás ellenőrzésére szolgál. Az ülés ,az állás és a két kézzel való támaszkodás gyakorlását segíti elő.

 

 

ReWalk exoskeleton

ReWalk Personal 6.0 – Robotikus exoskeleton személyre szabottan alkalmazható járást segítő eszköz.

Baleset következtében alsó végtag bénulással (teljes- vagy részleges paraplégia) élők a Rewalk Personal 6.0 Exoskeleton és egy speciális mankó segítségével képessé válhatnak az állásra, sétára, megfordulásra, vagy akár a lépcsőzésre is. A ReWalk rendszer biztosítja az önálló sétálás lehetőségét.

 

ReStore Soft Exo-Suit

A ReStore kialakítása egyesíti a mozgásminták variabilitást a plantárflexió és a dorsalflexió asszisztenciában, amely adaptív módon szikronizálódik a páciens természetes járásával, hogy megkönnyítse a rehabilitációt.

Van-e lehetőség egészségkártyával fizetni?

Igen, minden egészségpénztárral van szerződésünk.

Hogyan tudom finanszírozni a kezelést?

Utalással, bankkártyás fizetéssel és készpénzzel.

Van e Önöknél Parkolási lehetőség?

Ingyenes parkolási lehetőség biztosított.

Elkísérhetnek-e hozzátartozók a kezelésre?

Van lehetőség hozzátartozóval érkezni.

Mire jó a függesztő rács?

A függesztőrácsos kezelés tulajdonképpen a vízi torna utánzása szárazon, melynek során lehetőség nyílik a végtagok terhelés nélküli mozgatására, a végtagok, ízületek kilazítására és az aktív mozgás megindításának elősegítésére. A függesztőrácsos terápia során végzett gyógytorna összetett hatású: a masszázs, a hagyományos gyógytorna, a manuálterápia, a nyújtás, illetve az erőfejlesztés hatékony kombinációja.
Segítségével ízületvédelem mellett lehet alkalmazni:
· lazító,
· erősítő,
· nyújtó és
· mobilizáló
felfüggesztéseket, különféle gumikötelek/kötelek/hevederek segítségével. Gerincbántalmak, derékfájás fájdalomcsillapítására is alkalmazható, mivel a kilépő ideggyököket a nyomás alól tehermentesítheti. Ideális a gerinc, az ízületi kopás, balesetek, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban, a stroke rehabilitációban, a sportolók rehabilitációjában is kiválóan alkalmazható, amikor is a betegség megkívánja az ízületkímélő, nehézségi erő kikapcsolásával végzett gyakorlatokat.
https://szentvincentrehab.hu/fizioterapia-gyogytorna/

Milyen szolgáltatásokkal rendelkeznek?

A Szent Vincent Rehabilitációs Központban igénybe vehető szolgáltatások mindegyike az alábbi linken találhatóak:

https://szentvincentrehab.hu/szolgaltatasok/

Mennyibe kerülnek az Önöknél igénybevetető különböző terápiák?

Az árakat a weblapunkon megtalálják az “Áraink” menüpont alatt. MIndemellett a végleges árakért érdemes konzultálni, mert például több hetes bentlakás esetén nagyobb kedvezményt tudunk biztosítani.

https://szentvincentrehab.hu/aktualis-araink/

Rólunk

Küldetésünk

Központunk missziója az önállóbb életvitelre való képesség újra-kialakítása pácienseink számára. Célunk a páciensek motoros illetve kognitív rehabilitációjának elősegítése, ezáltal életminőségük javítása, életük könnyebbé, boldogabbá tétele.

Megközelítés

Szakképzett és barátságos munkatársakkal, a legmodernebb berendezésekkel és ami a legfontosabb, emberközpontú hozzáállással fogadjuk fejlődni vágyó látogatóinkat, így a gyógyulás közös siker lesz.

Környezet

Központunk kialakítása, belső terei és modern, nyugodt hangulata mind hozzájárul ahhoz, hogy látogatóink számára az itt töltött idő nem csak a hatékony rehabilitációt, hanem a lelki nyugalmat is jelentse.

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

1 + 10 =

Telefonszám

Cím

6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50,