Szolgáltatások

Neurológiai szakrendelés

Első vizsgálat
egyénre szabott
20 000
Ft
Kontroll vizsgálat
egyénre szabott
13 000
Ft

Mi a Neurológia?

A neurológia, azaz az ideggyógyászat a központi (agy és gerincvelő) és perifériás (az ezekből kiinduló, egész testet átszövő érző, mozgató és vegetatív) idegrendszer szerkezeti és funkcionális elváltozásainak és betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakág.

A neurológus feladata

A neurológus (ideggyógyász) szakorvos feladata az idegrendszeri eredetű panaszok okának kivizsgálása, diagnosztizálása és kezelése.

Ha a panasz műtéti beavatkozást igényel, idegsebész szakorvos is részt vesz a terápiában.

A szakrendelés során komplex szemléletben felmérjük a páciens neurológiai állapotát, majd a diagnózis felállítása után megkezdjük a rehabilitációs program megtervezését. Megállapítjuk a rehabilitációs célkitűzések alapjait, illetve kidolgozzuk a rehabilitációs tervet, a gyógyuláshoz vezető lépéseket.

Kinek tud segíteni a Neurológus?

 • Stroke
 • Agyvérzés utáni állapotok kezelésében
 • Parkinson- szindróma
 • Sclerosis Multiplex-ben szenvedőknek
 • Guillain- Barré szindrómásoknak

Fel vagyunk készülve komplex agy és koponya sérültek rehabilitációjára is, de egyéb neurodegeneratív illetve perifériás idegi bántalmakat is kezelünk.

Milyen tünetekkel forduljunk Neurológushoz?

Neurológiai kórképek esetén rendkívül változatos panaszok jelentkezhetnek, az idegrendszer károsodása ugyanis más betegség szövődményeként is kialakulhat. Az alábbi tünetek jelentkezése esetén keressen fel ideggyógyász szakorvost:

 • hosszú ideje fennálló, rendkívül erős, vagy gyakran jelentkező fejfájás
 • szédülés
 • egyensúly- és mozgáskoordinációs zavar
 • végtagzsibbadás
 • gyengeség
 • beszédzavar
 • látászavar
 • vegetatív zavarok (remegés, szívdobogás érzés, emésztőrendszeri panaszok)
 • görcsök
 • eszméletvesztés
 • a gondolkodás zavara
 • memória zavarok

Milyen betegségeket kezel a neurológus?

A neurológus szakorvos a központi és környéki idegrendszert, valamint az agyi keringést érintő gyulladásos, fertőzéses, immunológiai, illetve degeneratív betegségek, valamint az idegek sérülésből adódó elváltozások kezelésével foglalkozik.

 • Fejfájások: a rohamokban jelentkező, általában féloldali fájdalmat okozó migrén, az abroncsszerű, szorító fájdalommal járó tenziós, valamint a szem környékén fellépő éles, szúró fájdalommal járó cluster fejfájás.
 • Neuropátiás fájdalmak: zsibbadó, bizsergő, szúró, áramütésszerű érzés, vagy a hideggel/meleggel szembeni túlzott érzékenység, mely többnyire az idegrendszer károsodása nyomán a végtagokban jelentkezik.
 • Gerincvelői elváltozások: porckorong összenyomódása, idegrendszeri érintettséggel járó porckorongsérv, gerincvelő keringési zavara, mely tartós fájdalommal jár.
 • Sclerosis multiplex: autoimmun betegség, melynek során a szervezet antitesteket termel az agy és gerincvelői idegeket körülvevő myelinhüvely ellen, ami ennek következtében gyulladásba kerül és az idegek károsodását okozza. Ez a hegesedés idővel megakadályozza az izmok koordinálását és az izomerőért és az érzékelésért felelős idegek ingerület továbbítását.
 • Agyi keringési zavarok: az agyi véráramlás korlátozottsága miatt alakul ki. Okozhatja hirtelen fellépő vérzéses stroke (agyvérzés), ahol a megrepedt érből kiáramló vér nyomja az agyat és az ér által ellátott terület nem kap megfelelő vérellátást. Hátterében állhat továbbá vértelen stroke (ischémiás stroke) is, amit vérrög okoz.
 • Epilepszia: az agy működési zavara, melynek során elektromos túlműködés (kisülés) jelentkezik, ami izomgörcs, tudatzavar formájában jelentkezik. Nem minden esetben jár görcsös rohammal, a kis rohamból a külső megfigyelő sokszor semmit nem vesz észre.
 • Mozgászavarok: remegés (tremor), hirtelen fellépő, akaratlan mozgás (tikkelés), izomtónus csökkenés (disztónia), koordinációs zavarok mind idegrendszeri problémára utalhatnak.
 • Alzheimer-kór: az agy idegsejtjeinek károsodásával járó neurodegeneratív betegség, mely a megismerési funkciók és a gondolkodás beszűkülésével, demenciával, illetve szellemi leépüléssel jár. A betegség lefolyása gyógyszeres kezeléssel lassítható.
 • Parkinson kór: mozgászavart okozó neurodegeneratív betegség, az izomműködést befolyásoló idegsejtek ingerületátvivő képességét rontja. A betegség jellegzetes, végtagremegéssel, ízületi merevséggel és lelassult mozgással járó tüneteket okoz.

Pszichiátriátriai szakrendelés

Pszichiátriai szakrendelés
25 000
Ft

A magánpraxis keretén belül nem OEP-finanszírozott, területi ellátási kötelezettség nélküli pszichiátriai és pszichiátriai rehabilitációs járóbeteg szakellátás történik magyar, illetve igény szerint angol, francia és román nyelven.

Az első, problémacentrikus vizsgálat és ellátás egy páciensnél egy alkalommal minimálisan 45-55 percet vesz igénybe. A páciensek előzetesen egyeztetett időpontban érkeznek a rendelésre. Az első ülésen a páciens panaszainak, tüneteinek, életminőség változásának és betegségtörténetének megismerése révén, az aktuális klinika kép és a feltárt hosszmetszet alapján a kórismeret felállítására kerül sor, valamint az elvárások és igények alapján a kezelés további menetét határozzuk meg. Az exploráció mellett pszichodiagnosztikai vizsgálat, illetve heteroanamnézis felvétele is történik szükség esetén.

A kezelés során az esetek egy részében, a megfelelő diagnosztikus kritériumok és szakmai irányelvek alapján gyógyszeres kezelést alkalmazunk (vény felírása), amelyet pszichoterápiás módszerekkel, így kognitív-videlkedésterpiás elemeket tartalmazó supportív terápiával egészítünk ki, a humanisztikus pszichiátria szellemében. A kezelés minden esetben személyre szabott. A mentális betegségek sajátosságaiból adódóan a terápia általában több alkalmat vesz igénybe, a diagnózis, probléma és a – közös célkitűzéshez igazítva – a beteg elvárásai határozza meg az ülések gyakoriságát.

Fizioterápia-gyógytorna

Fizioterápiás állapotfelmérés
7 500
Ft
Függesztőrácsos gyógytorna
9 900
Ft
Egyéni gyógytorna
9 400
Ft

Mi a gyógytorna? Milyen szerepe van a komplex rehabilitációs terápia során?

A gyógytorna a rehabilitáció egyik legalapvetőbb része.

A gyógytorna célja a mozgásszervrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése, prevenciója, rehabilitációja.

A gyógytornakezeléseket orvosi diagnózis, vagy javaslat alapján végezzük, így az orvossal, beteggel és közvetlen környezetével közösen tűzzük ki az elérni kívánt célokat és együtt is igyekszünk ezeket megvalósítani. A kezelések során a családtagokat is ellátjuk azokkal az instrukciókkal, melyekkel megfelelően segíthetik a beteg gyógyulását, illetve a rehabilitációs csapat munkáját.

A gyógytorna célja

 • a zavart szenvedett szerv, szervrendszer, testrész, testtáj funkciójának helyreállítása
 • a fájdalom csökkentése
 • a mozgáskorlátozottság mérséklése, megszüntetése
 • az izomerő javítása fejlesztése
 • az izomegyensúly zavarainak leküzdése
 • helytelen mozgásfolyamatok, minták korrigálása, pl: sántítás megszüntetése
 • szív-és keringésműködés javítása
 • helyes légzéstechnika megtanítása

Mely esetekben fontos a gyógytorna alkalmazása?

A gyógytorna nemcsak kezelésre alkalmas, hanem a mozgásszervi betegségek megelőzésére is. A prevenció az egészség megőrzést, egészségfejlesztést és a betegségek megelőzését célozza meg.

A már kialakult betegség esetén fontos a konzervatív terápia. A nem műtéti kezelésben részesülő betegek terápiáját hatékonyan egészíti ki a célzott, személyre szabott gyógytorna.

A fizioterápia fontos, a műtét utáni rehabilitáció esetében is. A műtét után a beteg felépülését, funkcióinak helyreállítását segítik, a megfelelően kiválasztott és kivitelezett gyógytorna gyakorlatok és technikák.

Gyógytorna jelentősége különböző életkorokban

A fiatalok körében a testtartásproblémák, a gerincferdülés szorul leggyakrabban korrekcióra.

A középkorúak esetében az ülő életmód, a túlsúly miatt kialakuló mozgásszervi elváltozások, gerincproblémák miatt van szükség fizioterápiára.

Az idős korosztály tagjainak pedig a különböző eredetű, például csontritkulás miatti gerincdeformitások okoznak panaszt, amelyet enyhíteni, kezelni kell.

Mire jó a fizioterápia?

A fizioterápiás kezelés, ezen belül a gyógytorna feladata a beteg fájdalmainak csillapítása, a mozgásszervi funkciók helyreállítása, a lehető legteljesebb megtartása. A betegnek a számára egyedileg összeállított gyógytornát el kell sajátítania, és minden krónikus mozgásszervi betegség esetén otthon is rendszeresen végeznie kell ahhoz, hogy ezt a célt el lehessen érni vele.

Mikor alkalmazható a fizioterápia?

Minden eset, minden beteg más és más, a kezelés módját és idejét egyénileg kell a szakorvosoknak és a gyógytornászoknak eldönteni. A fizioterápia módszerei általában hatékonyak a legtöbb mozgásszervi megbetegedésből eredő fájdalom (valamilyen deformitásból, sérülésből, kopásból vagy gyulladásból fakadó hátfájás, derékfájás, vagy nyakfájás) esetén is.

A fizioterápia alkalmazható neurológiai, ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai panaszok esetén is.

Gyógytorna fajtái

Passzív technikák

Fontos a szerepük az ízületi mozgástartomány megőrzésében, a contracturák megelőzésében, a vérkeringés javításában, a porcanyagcsere fokozásában, a fájdalomcsillapításban, a propriocepció megtartásában.

 • megfelelő fektetés, pozícionálás
 • passzív kimozgatás, az ízületi mobilizáció
 • különböző lágyrésztechnikák
 • gyógymasszázs

Aktív technikák

Alkalmazásuk lehetővé teszi az izmok erősítését – a fokozatosság elve szerint – az ízületi mozgástartomány növelését, a keringés javítását, a propriocepció és a koordináció fejlesztését.

Transzfer technikák

A gyógytornász feladatai közé tartozik az elsősorban a helyzetváltoztatás módszerei: kiülés, átülés és a járásmegtanítása a betegnek. A szükséges — elsősorban mobilitást elősegítő — segédeszközök használatának betanítását is a gyógytornász végzi.

Függesztőrácsos gyógytorna

A függesztőrácsos kezelés lehetővé teszi – a vízi tornához hasonlóan – a végtagok terhelés nélküli mozgatását, a végtagok és ízületek kilazítását és az aktív mozgás megindításának elősegítését.

A függesztőrács terápia során végzett gyógytorna összetett hatású: a masszázs, a hagyományos gyógytorna, a manuálterápia, a nyújtás, illetve az erőfejlesztés hatékony kombinációja.

A függesztőrács megkönnyíti a gyógytornász munkáját is, hiszen nem kell erőt kifejtenie, megtartania a végtag vagy akár a páciens teljes súlyát. Ugyanakkor a kezelőágyon fekvő páciens számára is kényelmesebb pozíciót, könnyebb mozgást biztosít és biztonságérzetet ad.

Segítségével ízületvédelem mellett lehet alkalmazni:

 • lazító,
 • erősítő,
 • nyújtó és
 • mobilizáló

felfüggesztéseket, különféle gumikötelek/kötelek/hevederek segítségével.

Gerincbántalmak, derékfájás fájdalomcsillapítására is alkalmazható, mivel a kilépő ideggyököket a nyomás alól tehermentesítheti.

Ideális a gerinc, az ízületi kopás, balesetek, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban, a stroke rehabilitációban, a sportolók rehabilitációjában is kiválóan alkalmazható, amikor is a betegség megkívánja az ízületkímélő, nehézségi erő kikapcsolásával végzett gyakorlatokat.

Hatékonysága abban rejlik, hogy akár tehermentesített helyzetben is elvégezhetők a törzs és a végtagok mozgásai.

A hevederek, kötelek és a rácsrendszer segítségével különböző technikákkal lehet a gyengült izmokat erősíteni.

Bénult végtagok esetén könnyebben és hatékonyabban megvalósítható az érintett testrész mobilizációja és a pozicionálása.

Hatékonysága abban rejlik, hogy akár tehermentesített helyzetben is elvégezhetők a törzs és a végtagok mozgásai.

A hevederek, kötelek és a rácsrendszer segítségével különböző technikákkal lehet a gyengült izmokat erősíteni.

Bénult végtagok esetén könnyebben és hatékonyabban megvalósítható az érintett testrész mobilizációja és a pozicionálása.

Hogyan segít a függesztőrács?

 • Az egyik legsokoldalúbban használható terápiás eszközünk.
 • Egyéni torna keretében alkalmazzuk.
 • Passzív, vezetett aktív és aktív kezelések is megvalósíthatóak.
 • A hevederek és a rácsrendszer segítségével pontosan megtervezhető a kezelt ízület kimozgatása, erősítése, trakciója (húzása).
 • Az ízület gyengült, bénult izmok mellett is kimozgatható minden síkban.

Milyen esetekben alkalmazható a függesztőrácsos kezelés

 • rehabilitációra (műtét, sérülés után)
 • gerincvelő sérülés esetén
 • derékfájdalom esetén
 • izombetegségekben szenvedők kezelésére
 • nyújtásra
 • rehabilitációra szorulók
 • egyes izomcsoportok erősítésére
 • sportolóknál

Kinek javasolt?

Szinte mindenkinek, kiemelve a bénult izomzatot, mozgásképtelen, legyengült betegeket.

Robotterápia

Tyromotion Robot
1 alkalom - 40 perc
22 500
Ft
Tyromotion Robot
5 alkalmas bérlet
95 000
Ft
Tyromotion Robot
10 alkalmas bérlet
160 000
Ft
Tyromotion Robot
20 alkalmas bérlet
240 000
Ft
ReStore robot terápia
1 alkalom - 45 perc
22 500
Ft
ReStore robot terápia
5 alkalmas bérlet
95 000
Ft
ReStore robot terápia
10 alkalmas bérlet
160 000
Ft
ReWalk robot terápia
1 alkalom - 45 perc
29 500
Ft
ReWalk robot terápia
5 alkalmas bérlet
120 000
Ft
ReWalk robot terápia
10 alkalmas bérlet
250 000
Ft
Myomo robot terápia
1 alkalom - 45 perc
25 000
Ft
Myomo robot terápia
5 alkalmas bérlet
110 000
Ft
Myomo robot terápia
10 alkalmas bérlet
200 000
Ft

ReWalk Personal 6.0 Robotikus Exoskeleton

Személyre szabottan alkalmazható járást segítő eszköz.

Baleset következtében alsó végtag bénulással élők a Rewalk Personal 6.0 Exoskeleton és egy speciális mankó segítségével képessé válhatnak az állásra, sétára, megfordulásra, vagy akár a lépcsőzésre is. A ReWalk rendszer biztosítja az önálló sétálás lehetőségét, azonban sportolásra vagy erőkifejtéssel járó mozgásformára nem alkalmas.

Fontos

Minden esetben egy teljeskörű fizioterápiás állapotfelmérés és egy konzultáció előzi meg a ReWalk használatát. A robot haszálatához számos feltételnek kell megfelelnie az adott páciensnek.
Abban az esetben, ha a páciens megfelel minden kritériumnak és paraméternek, akkormegkezdődhet a terápia a szakemberek felügyelete mellett.

 • Alkalmassági követelmények
 • Kizáró okok
  1. A karok és a váll izomzatának megfelelő állapota mankókkal támogatott járáshoz
  2. Egészséges csontsűrűség
  3. Ép csontváz (nincs törés)
  4. Képes magabiztosan állni olyan eszköz segítségével, mint pl. az EasyStand
  5. Jó általános egészségügyi állapot
  6. Magasság: 160-190 cm lábhossz:
   • felső lábszár 43,5 cm-56 cm
   • alsó lábszár: 36 cm-48,5 cm
  7. Testsúly nem haladja meg a l 00 kg-ot
  1. Súlyos neurológiai anamnézis (traumás gerincsérülésen felül): pl. sclerosis multiplex, cerebralis parezis, amyotrophiás lateralsclerosis, traumás fejsérülés.
  2. Fennálló fertőző betegségek
  3. Felfekvéses bőrelváltozás megléte
  4. Súlyos spaszticitás (Modified Ashworth 4)
  5. Instabil gerinc, nem egészséges végtagok vagy medencetörés
  6. Heterotopikus csontosodás, amely károsítja az ízületi mobilitást
  7. Jelentős kontraktúrák (boka >0°, térd> 10°, csípő flexió >0°)
  8. Nem megfelelő pszichés, vagy mentális állapot, ami a felhasználó vagy a készülék sérüléséhez vezethet.
  9. Terhesség

DIEGO

A DIEGO a váll és a kar rehabilitációjára szolgáló eszköz. A gravitáció intelligens kompenzálása, a robotizált rendszer és a virtuális valóság elősegíti a kezelést annak érdekében, hogy a páciens könnyen és gyorsan visszanyerje a karja motorikus funkcióját. A rendszer egyoldalúan és kétoldalúan is használható.

Főbb jellemzők

 • Szükséges mértékben segíti a funkciónális mozgásokat
 • A gravitáció inteligens kompenzálása
 • Egy oldalon és szimmetrikusan mindkét oldalon segíti a felső végtagok kezelését
 • A rendszer 3D-s biofeedbacket és virtuális valóságot biztosítt a gyakorláshoz
 • Valós tárgyak általi terhelésre irányuló kezelés
 • Robotizált antigravitációs támogatás a kar számára
 • A rendszer 1D,2D és 3D-s gyakorlóterekben végzett funkcionális gyakorlatokat tartalmaz

ReStore Soft Exo-Suit

A ReStore kialakítása egyesíti a mozgásminták variabilitást a plantárflexió és a dorsalflexió asszisztenciában, amely adaptív módon szikronizálódik a páciens természetes járásával, hogy megkönnyítse a rehabilitációt.

Sokoldalú

Páciens specifikus asszisztencia és kompatibilitás kiegészítő támogatással a ReStore széleskörű alkalmazhatóságának érdekében a teljes rehabilitációs spektrumon.

Adatvezérelt

A valós idejű adatelemzés és azasszisztencia szintek változtatásának lehetősége lehetővé teszik a munkameneten belüli optimalizálást és az eredmények nyomon követését.

Hogyan működik a ReStore?

 • Az egyes lábak szenzorai érzékelik a járási eseményeket és vezérlik az időszinkronizált asszisztenciát.
 • A hátsó kábel kontrakciója biztosítja a PF asszisztenciát a lábfej előrehajlításához
 • Az elülső kábel kontrakciója biztosítja a DF mozdulatnál a talajtávolság asszisztenciáját
 • Lazított és feszített mód lehetővé teszi a további járásgyakorlatokat

Fontos

Minden esetben egy teljeskörű fizioterápiás állapotfelmérés és egy konzultáció előzi meg a ReWalk használatát. A robot haszálatához számos feltételnek kell megfelelnie az adott páciensnek.
Abban az esetben, ha a páciens megfelel minden kritériumnak és paraméternek, akkor megkezdődhet a terápia a szakemberek felügyelete mellett.

PABLO

A Pablo a kar és kéz rehabilitációjára szolgáló robotizált, kiértékelési funkcióval ellátott rendszer.A PABLO rendszer a terápiás lehetőségek széles skáláját nyújtja a felső és alsó végtagok ortopédiai és neurológiai károsodásai következtében mozgásszervi rendeleneségekkel rendelkező gyerekek és felnőttek számára. A rendszer multifunkciós rendszert képez, amely nem csupán elősegíti a különféle forgómozgások gyakorlását, hanem regisztrálja is a fogás erejét és mozgástartományát.

Főbb jellemzők

A PABLO Multiboard a felső végtag izületeinek mozgatására használható a disztális gyakorlatoktól a proximálisakig, amelyek ismétlödő jellegűek és egyszerre több ízületen végezhetők. A Multiboard segítségével még a súlyos károsodást szenvedett páciensek is kezelhetőek annak érdekében, hogy megtanulják elkerülni a kompenzációt a mozgás során. A PABLO Mutiball segít az alkar pronációja és szupinációja, valamint a csukló hajlítása és nyújtása helyreállításában.

TYMO

A TYMO szenzorokkal ellátott egyensúly kezelő készülék. Testtartás ellenőrzésére szolgál. Az ülés ,az állás és a két kézzel való támaszkodás gyakorlását segíti elő.

Főbb jellemzők

Vékony, vezeték nélküli kezelőfelület, vizuális biofeedback-el ellátva. Statikus mód: erő (nyomás).Dinamikus mód 1D és 2D dimenzióban mérési és interaktív terápiás alkalmazásokban.

Myomo robot terápia

A Myopro egy EMG vezérelt felsővégtagi robotikus ortézis, amelyet a Harvard Medical és az MIT közösen fejlesztett.

A rendszer fel- és alkari flexor és extenzor EMG szenzorok segítségével detektál jelet, amelyet paciens specfikus paraméterezést (szenzorérzékenység, jelerősítés, küszöbérték és mozgástartomány) követően a paciensek önállóan képesek használni.
A csukló pronáció és szupináció illetve, flexió és extenzió szabadon konfigurálható mechanikus módban a felhasználó által.
A rendszer klinikai- és otthoni környezetben, akár kültéren is egyaránt használható.

A klinikai környezetben használható MyoPro MARK egy jobb- és egy baloldali különálló egységet tartalmaz, amelyek szabadon paraméterezhetők.

Pszichológiai szakrendelés

Pszichológiai szakrendelés
12 000
Ft

Mi a pszichológia?

A mai modern felfogásunk szerint a pszichológia az emberi gondolkozás, viselkedés és érzelmi élet összefüggéseit vizsgáló tudományterület.

A klinikai pszichológiai munka hagyományosan a pszichiátriai kórképek diagnosztikájával és gyógyításával foglalkozik.
Ugyanakkor pszichológiai ellátást nemcsak a mentális zavarral élők, hanem olyan egészséges, jól alkalmazkodó emberek is gyakran igénybe veszik, akik valamely életterületen jelentkező problémával szeretnének dolgozni, szeretnék önismeretüket elmélyíteni, viselkedésükben, emberi kapcsolataikban változásra vágynak.

A lélektani munka segíthet az önismeret fejlesztésében azáltal, hogy viselkedésünk, gondolkozásunk, és érzelmi reakcióink tudatos és nem tudatos mozgatórugóinak feltárása révén önmagunk lélektani működésének jobb megértésére teszünk szert.

Milyen problémákkal érdemes felkeresnie pszichológiai magánrendelésünket?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes szakember segítségét igénybe venni? Mikortól számít ”igazi” problémának egy életnehézség, tünet vagy konfliktus? Ezekre a kérdésekre a legkézenfekvőbb válasz, hogy akkor valódi probléma valami, ha a saját életünkben annak látjuk azt – szenvedünk tőle, úgy érezzük, hogy akadályozza a boldogulásunkat, vagy sok energiát von el mindennapjainkból.

Érdemes terápiás munkába kezdeni, ha egy adott életterületen belátjuk, hogy nehézséggel küzdünk, és ezen szeretnénk változtatni.

Jellegzetes és gyakran előforduló problémák

 • fokozott szorongás
 • pánik zavar, fóbiás reakciók (szociális fóbia, lámpaláz)
 • párkapcsolati, kapcsolati konfliktusok
 • hangulati zavarok (lehangoltság, depresszió, vagy intenzíven/szélsőségesen(?) hullámzó hangulat)
 • alvásproblémák (szomnológiai, neurológiai kivizsgálást követően)
 • önelfogadás problematikája (önértékelés, identitás, szexuális orientáció)
 • szexuális zavarok (urológus/ nőgyógyász szakorvossal együttműködve)
 • PTSD, trauma feldolgozás
 • útkeresési, önállósodási nehézségek (kapunyitás)
 • szomatizációs tünetek (belgyógyászati kivizsgálást követően, negatív lelet birtokában)
 • viselkedésproblémák (indulatkezelés, önérvényesítés stb.)
 • pszichoszomatikus megbetegedések (szomatikus szakorvossal karöltve: táplálkozási zavarok, fejfájás, derékfájdalom, krónikus nőgyógyászati panaszok, emésztőrendszert érintő panaszok, stresszel kapcsolatos szív-, érrendszeri betegségek, immunológiai megbetegedések stb.)

Logopédia

Logopédia
8 000
Ft

Mi a Logopédia?

A logopédiai terápia a beszéd-, nyelvi, kommunikációs és hangképzési zavarok fejlesztésére fókuszál. 

Kevesen tudják, hogy logopédiai terápiára nemcsak gyermekek, de felnőttek esetében is nagy szükség lehet. Ide tartozik az agysérülés következtében kialakult beszéd- vagy nyelvi zavarokhoz, a különböző neurodegeneratív kórképek talaján kialakult kommunikációs zavarokhoz, nyelészavarokhoz vagy a fül-orr-gégészeti, foniátriai problémák, műtétek talaján kialakult fonációs zavarokhoz kapcsolódó logopédiai ellátás. 

A logopédiai terápia az alábbi kórképek esetén nyújt segítséget: 
– szerzett artikulációs zavarok, 
– dysarthriák, 
– afáziák, 
– kommunikációs zavarok, 
– hangképzési zavarok, 
– dysphagia. 

A terápia hossza és intenzitása a logopédiai státusz, valamint az érintett igényei alapján kerül kialakításra. A logopédiai ellátás célja végeredményben az érintettek és családjaik aktív részvételével történő rehabilitáció, annak érdekében, hogy a tünetek mérséklése által javuljon életminőségük, társas részvételük. 

Dietetika

Dietetikai tanácsadás
első alkalom
16 000
Ft
Dietetikai kontroll
13 000
Ft

Egészség és táplálkozás összhangban: Ismerd meg a dietetika tudományát a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

Mivel foglalkoznak a dietetikusaink?

A dietetikus olyan táplálkozástudományi szakember, aki az egészséges és a beteg emberek számára egyaránt tud segítséget nyújtani az ideális súly kialakításában, fenntartásában illetve a speciális diétát igénylő betegségekben( Cukorbetegség, bélrendszeri megbetegedések, vesebetegség, stb…)

Fontos feladata az egyénre szabott korszerű és kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése. Célja: a dietetikai szempontok beépítése a páciens étrendjébe, mintaétrendek és tápanyagtáblázatok segítségével.

A szakember megismerteti az ajánlott és kerülendő nyersanyagokat, ezen kívül megmutatja, hol tájékozódhat a táplálékokkal kapcsolatban, illetve mire figyeljen oda az élelmiszerek címkéjén.

Ergoterápia

Ergoterápia
9 000
Ft

Mi az ergoterápia?

Az egroterápia legfontosabb célja, hogy az érintett olyan önálló legyen, amennyire csak lehetséges.
Ezt pedig a hétköznapi feladatok meg- vagy újratanításával éri el.

Ezek közé tartozhat az öltözködéstől, mosdóhasználattól és testápolástól kezdve az ételkészítésen át az autóvezetésig szinte minden, egyszerű vagy legalábbis annak tűnő tevékenység.

Rendkívül fontos, a páciens egyéni képességeinek, igényeinek, lehetőségének felmérése, és az ezekhez való igazodás.

Kinek segíthet az ergoterápia?

Ergoterápiára lehet szüksége azoknak, akik hosszú, súlyos betegség, baleset után térnek vissza a munkahelyükre. Bizonyos krónikus mozgásszervi vagy idegrendszeri problémák (sokízületi gyulladás, szklerózis multiplex, agyvérzés) esetén újra be kell gyakorolni, újra meg kell tanulni a korábban automatikus mozdulatokat, akár úgy, hogy a megváltozott képességekhez is igazodjanak.

Az ergoterápia nagy hangsúlyt fektet a kézügyesség, a finom motorika fejlesztésére.

Az ergoterápia altípusa

Az ergoterápia altípusának is tekinthető, amikor a különböző segítő eszközök használatát tanulja meg vagy gyakorolja be a páciens.

Ilyen segítő eszköz lehet:

 • a kerekesszék
 • a végtagprotézis
 • a járókeret

Masszázs

Masszázs
30 perc
4 350
Ft
Masszázs
45 perc
6 525
Ft
Masszázs
60 perc
8 700
Ft

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs a fizioterápián belül egy olyan gyógymasszőr által végzett kezelés, amelyet mindig orvosi indikációra alapján nyújtunk.

Célja a rehabilitáció. A gyógymasszázs – gyógyászati céllal, az orvos utasítására és előírásának megfelelően végzett masszázsforma, amelynek alapját a svédmasszázs fogásai képezik.

A gyógymasszázs magába foglalja a svéd-, szegment-, kötőszöveti és perioszteális (csont) masszázst. A masszázst követően, a megfelelő kimozgatásokat, illetve mobilizációs technikákat alkalmazza a masszőr.

Ezek a technikák az ízületek regenerációját, a letapadt izmok ellazítását, vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

Mikor ajánlott a gyógymasszázs?

A reumatológiai ortopédiai és neurológiai problémák estében a gyógymasszázs gyakran ajánlott kiegészítő kezelésként gyógytornával együtt, mert a masszázzsal a tornára előkészített izmok könnyebben és jobban terhelhetők, illetve a tornát követően a masszázs segítségével lazítjuk az izmokat.

Gyógymasszőreink az orvosi előírások és a páciens igényeihez igazodóan választják ki a megfelelő masszázsterápiát.

Minden kezelésen a kezelőorvossal, a gyógytornásszal és a fizioterapeutákkal közösen dolgoznak, hogy az adott állapot javítása és a pozitív hatások hamarabb érezhetőek legyenek.

Reflexológiai talpmasszázs

Reflexológia talpmasszázs
9 000
Ft

Célzott gyógyulás és relaxáció: Fedezd fel a hatékony reflexológiai talpmasszázst a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

A reflexológiai talpmasszázsnak igen nagy szerepe van az egészségmegőrzésben. Ennek révén tudjuk mozgósítani a szervezet saját energiáit a jó közérzet és az egészség megőrzése érdekében.

A test egyes pontjainak vagy zónáinak a masszírozásával bizonyos szervek működése javítható, fájdalmak csillapíthatók, vagy sok esetben teljesen megszüntethetők. Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul áramlik, s egyformán oszlik el a szervezetben. Ha az energia áramlása hosszabb időre megreked, az egészség veszélybe kerül.

A reflexológiai talpmasszázs segítségével az ilyen blokád feloldható, s ezáltal az energiarendszer ismét egyensúlyba jut. A reflexológiai talpmasszázs során a lábon az ember kicsinyített másán dolgozunk, és az energiakapcsolatok révén hatást gyakorolunk az ember egészségére, testi és lelki működésére egyaránt.

Kutya-asszisztált aktivitás, fejlesztő foglalkozások

Kutya-asszisztált aktivitás, fejlesztő foglalkozások
15 000
Ft

Kutya-asszisztált terápia célja:

Az állat-asszisztált aktivitás elsődleges célja a kutya jelenlétével történő örömszerzés, az életminőség javítása.

A kutya segítségével kialakítható az empátia, növelhető a kapcsolatteremtési képesség, fokozható a fizikai és szellemi aktivitás, ugyanakkor csökkenthető az állatokkal kapcsolatos félelem, vagy a mindennapi szorongás és feszültség szintje. A kutyával történő interakció a szervezet élettani funkcióit is pozitívan befolyásolja.

Egyéni és csoportos mentálhigiénés támogatás, életvezetési tanácsadás, coaching

HAHET Ló-asszisztált önismereti tréning
15 000
Ft

A rehabilitáció során nem csak a fizikai állapot javítása, hanem a lelki egészség védelme, támogatása is kulcsfontosságú. Mind a kliensek, mind a hozzátartozók feltételezhetően egy krízishelyzetet éltek át a betegséggel, sérüléssel összefüggésben: a hirtelen veszteséget, a kontrollvesztés élményét, életkörülményeik jelentős megváltozását, testi integritásuk sérülését. A krízishelyzetben lévő kliensek és hozzátartozóik esetében nagyon fontos a minél korábban igénybevehető lelki támogatás, mely szorosan összefonódik a fizikai gyógyuláshoz szükséges erőforrások fejlesztésével is.

Egyéni mentálhigiénés segítő beszélgetés ill. egyéni életvezetési tanácsadás (life coaching) klienseknek és hozzátartozóknak.

Az egyéni foglalkozások célja a kliensek erőforrásainak mobilizálása, stresszcsökkentés, a krízistámogatás, a jelenre és a jövőre való orientáció elősegítése, az érzelmi izoláció, magányérzet csökkentése.

Keret: 1 alkalom 60 perc, heti/kétheti rendszerességgel ajánlott, megállapodás szerinti összesen 5-10 alkalom, vagy hosszabb távú együttműködés.

Ökoterápiás szemléletű mentálhigiénés foglalkozások (pl. „erdőfürdő”)

Az egyéni segítő beszélgetések körében lehetőség van a beltéri, „klasszikus” segítő beszélgetés mellett természeti környezetbe kihelyezett konzultáción is részt venni. Ebben az esetben a természet mint nyugalmat adó helyszín, és mint aktív társ-segítő is jelen van. A foglalkozás során a tudatos jelenlét gyakorlásával, a testi érzetek és az érzések tudatosításával a természettel való elmélyült kapcsolódást segítjük. Mindez segíti a klienst abban, hogy egy új perspektívából nézzen rá saját élethelyzetére, és erőt merítsen a szakadatlan változás mintázataiból.

Keret: kültéri helyszín megegyezés szerint (Füvészkert, Rotary-tanösvény stb.), 60-90 perc fizikai állapottól függően. Séta és pihenés váltakozva.

HAHET Ló-asszisztált önismereti tréning, élményműhely (www.hahet.hu)

A HAHET tréningek, élményműhelyek alatt a kliensek (és hozzátartozóik) megtapasztalhatják a lóval való együttlét örömteli élményét. A foglalkozások egyénre (és családra szabottak), céljuk az örömszerzés, a rekreáció, illetve a család egészének mentálhigiénés támogatása az újszerű, izgalmas, szabadtéren átélt lovas élmények révén.

Keret: kb. 1,5 óra, Helyszín: Domaszék, Tiszasziget.

Önsegítő csoportok facilitálása – klienseknek és hozzátartozóknak.

Az önsegítő csoportok lehetővé teszik annak megtapasztalását, hogy nem vagyunk egyedül. A részvétel lényegi eleme a társas támogatás, amely által kölcsönös érzelmi támaszra, együttérzésre, hasznos információkra, az összetartozás érzésének megtapasztalására és akár konkrét, kézzelfogható segítségnyújtásra is számíthatnak egymástól a csoporttagok.

Keret: kétheti/havi rendszerességű 2-2,5 órás csoportos beszélgetés

TMS terápia

TMS terápia
5 napos kurzus
70 000
Ft

Mi a TMS?

A TMS, azaz a Transzkraniális Mágneses Stimuláció, egy olyan (beavatkozással nem járó) eljárás, mely során ingerlés érhető el a koponya, csontokkal borított területén is.

A készülékhez egy réztekercs tartozik, mellyel mágneses teret hozunk létre. Az agy megfelelő (betegségenként eltérő) területe fölött alkalmazva elektromos áramot keltünk, pozitív irányba befolyásolva az idegsejtek működését. Különböző állapotok kezelésére más-más protokollt alkalmazunk.

Az agyunkban lévő idegsejtek alapvetően elektromos jelekkel kommunikálnak. Az agy sérülése esetén ez a kommunikáció zavart szenved, melynek működését a TMS készülék által létrehozott elektromos tér által befolyásolni tudjuk. A stimulátor rövid időtartamú mágneses impulzusokat használ, amely könnyen áthatol ruhán, koponya csonton és lágy szöveteken. Hatással van a mélyebb periférikus idegekre, agy- és gerincvelőre.

A TMS kezelés célja

Az idegrendszeri betegségek, az agy keringési zavara, súlyos agy- és koponya sérülések, neurodegeneratív megbetegedések (például Parkinson- kór) következtében kialakult motoros tünetek csökkentése.

Rövidtávú előnyök: tónusfokozódás (spaszticitás) csökkenése, motoros funkciók javulása. Ennek következtében lehetőség nyílik arra, hogy mozgásszervi fejlődést érjünk el.

Hosszú távú előnye: a motoros fejlesztés hosszú távon pozitív életminőségbeli hatásokkal jár.

Számos tudományos kutatási adat és review arra mutat rá, hogy a TMS kezelés hatékony kiegészítője lehet a motoros rehabilitációnak (Etoh et al., 2013, Liepert et al., 2007, Miniussi et al., 2008) egyaránt.

ASA M6 MLS Lézeres terápia

ASA M6 MLS lézeres terápia
1 alkalom
10 200
Ft
ASA M6 MLS lézeres terápia
5 alkalom
42 000
Ft
ASA M6 MLS lézeres terápia
10 alkalom
72 000
Ft

Hogyan működik az ASA M6 MLS Lézeres terápia?

A lézerek koherens, nagyintenzitású fénye a sejtekben egy sor biokémiai folyamatot indukál, melyek egyébként nem, vagy csak nehezen indulnak meg.

A folyamat eredménye a gyorsabb sejtszaporodás, revaszkularizáció (elvesztett érellátás pótlása), illetve a gyulladások, ödémák csökkenése és fájdalomcsillapítás, helyi immunstimuláció.

Az ASA fizikoterápiás és rehabilitációs eszközök, mint például az M6 MLS lézerterápiás készülék. Az MLS (Multiwave = többhullámú, Locked = zárt, System = rendszer), egy olyan pulzáló és folyamatos, homogén lézert bocsájt ki a hat lézerforrásból, mely azonnali mélységi hatást biztosít.

A lézer csökkenti a sejtfal átjárhatóságát azon ionok számára, melyek szerepet játszanak az idegek stimulációjában, a fájdalomingerület továbbításában. A 3D-s elhelyezkedésű kezelőfejet további két szondával lehet kiegészíteni, evvel is növelve a hatásfokát a kis- és közepes méretű felületek gyógyításának.

A fő robotfej mozgását egy fejlett felhasználói felületen keresztül kezelik, így csak a terapeuta felügyelete szükséges a biztonságosan, hatékonyan és autonóm módon végzett kezelés elvégzéséhez. Miután beállította a paramétereket és ellenőrzi a páciens állapotának előrehaladását. Ez a technika a legújabb generációhoz tartozik, ennélfogva az egyik legmodernebb eleme eszközparkunknak. Mivel a kialakult vírushelyzet miatt a távolságtartás kiemelkedően fontossá vált, ennek megalkotásánál erre a részletre is odafigyeltek. Semmilyen fizikai kontaktust nem kell létesítenie a páciensnek sem a szakorvossal, sem pedig magával az eszközzel. Ennélfogva a fertőződés lehetséges kockázata kontroll alatt van, a legminimálisabbra csökkentve.

ASA M/ MLS Lézeres terápia működés közben.

Milyen sérüléseknél alkalmazható az ASA M6 MLS Lézeres terápia?

Kiváló kezelési módszert nyújt többek között

 • teniszkönyök
 • ízületi- és íngyulladások
 • vesefájdalmak
 • húzódás, ficam
 • íngyulladás
 • térd-, nyak-, váll- és hátfájdalmak
 • degeneratív ízületi gyulladás
 • zúzódások, véraláfutások
 • kéz- és lábpoliartritisz
 • csípőízületi porckopás
 • izomsérülések esetén.

Általánosságban elmondható, hogy a kezelések ismétlése elengedhetetlen a gyógyulás érdekében. Ezek másnaponta, vagy harmadnaponta szükségesek 5-10 alkalommal, amely nagyban függ a betegség súlyosságától és a diagnózistól a szakmai szabályok betartása mellett. Az első alkalom után felléphet bizonyos fokú fájdalom, de ez idővel elmúlik és semmiképp sem jelent káros mellékhatást.

Hosszútávon elérhető, hogy csökkenjen a fájdalomcsillapító gyógyszerek adagja, sőt, akár el is hagyható egy sikeres terápia mellett.

ASA Easy Quattro Pro mágneses terápia

ASA Easy Quattro Pro mágneses terápia
1 alkalom
10 200
Ft
ASA Easy Quattro Pro mágneses terápia
5 alkalom
42 000
Ft
ASA Easy Quattro Pro mágneses terápia
10 alkalom
72 000
Ft

mágneses terápia hasonlóan a lézeres terápiához. Pulzáló hatást vált ki rendkívül alacsony frekvencián, mellyel mélyen a testbe tud hatolni, elérve az izomrostokat, csontokat és idegeket, így kifejtve hatását.

Az ASA Easy Quattro Pro ergonomikusan kialakított és könnyen használható, köszönhetően az innovatív kialakításának.

Bármely testrész kezelésére képes a gerinctől a végtagokon át az agyig. Mágneses mezője a test hossztengelyével párhuzamosan jön létre a mágnesszelepek segítségével, vagy merőleges irányban a Flexa applikátorok alkalmazásával.

Az Easy Quattro Pro ötféle pozíció beállítására alkalmas, ezek más és más területek kezelésére szolgálnak, és kombinálásuk is megoldható többféle probléma fennállásának esetén. Ez utóbbiak remekül kezelik a lokalizált eljárást igénylő eseteket a rugalmasságuknak köszönhetően. Opcionális kiegészítők is csatlakoztathatóak hozzá, akár négy ágyat is össze lehet kapcsolni, melyek közül kettő automatikus üzemódban működik. Az automata változat esetén az elektromechanikus rendszer egy speciális mikroprocesszor által automatikusan elhelyezi a mágnesszelepeket a kezelendő felületen, majd a terápia végén visszaáll a kiindulási helyzetébe, így időt takarít meg a szakorvosnak.

Az ASA Easy Quattro Pro  kézi változat esetén könnyű a mozgatása a szelepeknek az alumínium vezetők által adott csúszásnak köszönhetően, mely biztonsági zárral van ellátva, hogy a továbbiakban véletlenül se mozdulhasson el.

Hangjelzéssel figyelmeztet a kezelés kezdete és befejezése pillanatában. Mindez a legnagyobb kényelemben, fekvő pozícióban történik a páciensnek.

Szabadon kombinálható más terápiákkal a gyorsabb gyógyulás elérése érdekében.

Fájdalommentes, gyors és eredményes terápia, mely segítséget nyújt a csont- és ízületi problémák, ínelváltozások, gyulladások, törések, vagy akár a migrén kezelésében, valamint az immunrendszer intenzív stimulálására is alkalmas. Hatalmas segítséget tud nyújtani tehát különböző területeknek, mint például a fizikoterápia, reumatológia, sportorvoslás, ortopédia, traumatológia, geriátria.

A mágneses jeleket egyáltalán nem zavarja a különböző nadrágtartók, övek, gipszek, külső vagy belső rögzítő eszközök, ehhez csupán egy speciális értékelés szükséges. A kényelmet mindemellett az is biztosítja, hogy nem szükséges levetkőzni hozzá, ruhán keresztül sem veszít hatékonyságából, így a páciens sem kerül feszélyező szituációba.

ASA Easy Quattro Pro működés közben.

Szén-dioxid terápia

Szén-dioxid fürdő
1 alkalom
10 200
Ft
Szén-dioxid fürdő
5 alkalom
45 000
Ft
Szén-dioxid fürdő
10 alkalom
75 000
Ft

A szén-dioxid terápia a mofetta hatáson alapszik. A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő geológiai jelenség, melynek során a talaj mélyéről főleg szén-dioxidban gazdag gáz tör a felszínre. A természetben előforduló mofettákat évszázadok óta ismerik és főleg megfigyelésen alapuló jótékony hatásuk miatt régóta használják. A természetben előforduló száraz mofetták gázkeveréke más gázok mellett (pl.: metán, nitrogén, oxigén, radon-izotóp) főleg szén-dioxidot tartalmaz, melynek jótékony hatását felismerve, speciális készülékek használatával szén-dioxid szárazfürdőként is elérhető kiemelt telepített szolgáltatóhelyeken. 

A szén-dioxid gázzal történő kezelés során a bőrön keresztül keringésbe jutó gáz az általános közérzetjavító hatása mellett minden olyan állapot esetén segíthet, ahol a helyi véráramlás és szöveti oxigenizáció fokozódása, a mikrokeringés javítása révén javulás várható, valamint, ahol a szén-dioxid általános értágító hatása kedvező a szervezet működésére.

A felszívódó gáz hatására a bőr erek lokálisan kitágulnak, a kapilláris keringés fokozódik, a véráramlási sebesség nő. Ezeket a hemodinamikai változásokat kapillármikroszkópos vizsgálatok jól demonstrálják, de a perifériás ér- reakció a „fürdés” alatt az érintkező bőrfelületen szabad szemmel is látható. A bőr hajszálerein átáramló vérmennyiség növekedése gyors és látványos. A folyamat a kezelés 7- 8. percében kezdődik és a 10-20. percben éri el a maximumot. A hatás a bőrön át felszívódó és a belélegzett CO2 következménye. A test felületi, direkt mérhető hőmérséklete 1,6-4 Celsius fokig terjedő növekedést mutat, jelezve a bőralatti hajszálerek kitágulását.

A bőrön át felszívódó szén-dioxidnak a keringésre gyakorolt általános hatása is van, az erek tágulata és a bőrön át bejutott, majd a vérplazmában feloldódó szén-dioxid hatására. Megközelítőleg 15 percnyi kezelést követően már jól érzékelhető és kimutatható a véráramlás sebességének fokozódása. A szervezetben a vénás vér- és nyirok-visszaáramlás ugyancsak fokozódik, mivel több vér kerül a keringésbe.

A szén-dioxid szárazfürdő kedvező hatásait ki lehet használni egyes érrendszeri, mozgásszervi betegségekhez kapcsolódó állapotok kiegészítő kezeléseként, valamint tartósan fennálló cukorbetegség esetén kialakult jellegzetes keringési állapotok megelőzésére vagy a kezelések kiegészítésére.

Kimondható, hogy a fokozódó szöveti keringés, a jobb oxigenizáció, a vénás- és nyirokáramlás eredményeképpen valamennyi szerv vérellátása javulhat.

A hatás kialakulása megnyilvánul a helyi véráramlás és következményes szöveti oxigenizáció fokozódásában, így jótékony hatású lehet például a krónikus sebkezelés, ischaemia, revascularizáció, perifériás artériás betegségek megelőzésében, bőrben a mikrocirkuláció és a oxigén-ellátottság javításában, valamit általában a mozgásszervi rehabilitáció területein (porc, ízületek zúzódásai, sérülései, regenerációja, a szöveti oxigenizáció javításán keresztül).

Amit a kezelésről tudni érdemes

A száraz szén-dioxid kezelés a természetes mofettákhoz hasonlóan laza ruházatban történik.  A kabinba szabályozott módon áramlik be a szén-dioxid gáz, a kezelés egyenletes koncentráció mellett történik. A kezelés alatt és után a test erei kissé kitágulnak, a vérkeringés javul, a vérnyomás csökken, a bőr hajszálerei is kitágulnak ezért kellemes melegség érzés jelentkezik.

Mit jelent a mofetta hatás?

A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő geológiai jelenség, melynek során a talaj mélyéről főleg szén-dioxidban gazdag gáz tör a felszínre. A természetben előforduló mofettákat évszázadok óta ismerik és főleg megfigyeléseken alapuló jótékony hatásuk miatt régóta használják. Természetes mofetták Romániában: Kovászna, Tusnádfürdő, Bálványos, Balnas, Hargitafürdő, Buziasfürdő, Borsa, Oláhszentgyörgy.

Speciális készülékek használatával szén-dioxid szárazfürdőként is elérhető egyes kiemelt telepített szolgáltatóhelyeken.

Milyen esetekben ajánlott a szén-dioxid kezelés?

A terápiát minden esetben orvos indikálja, ideális esetben tíz kezelésen szükséges részt venni, amelyet az orvosi indikációt követő egy hónapon belül célszerű igénybe venni.

A kezelés az alábbi betegségek esetén javasolt:

 • Alsó végtagi verőérkeringési zavarok (nem gyógyuló lábfekély, érzészavar, lábikragörcs)
 • Járásra provokálódó görcsös lábfájdalom
 • Perifériás visszérbetegségek és nyirokkeringési zavarok
 • Cukorbetegséghez társuló érbetegségek és idegzsábák
 • Trauma után a gyógyulás gyorsítására
 • Rossz keringés miatt kialakuló bőrbetegségek
 • potenciazavarok

Mikor nem javasolt vagy tilos a szén-dioxid szárazfürdő használata?

 • 150 cm testmagasság alatt
 • 18 életév alatt
 • lázas állapotban
 • ittas vagy bódult állapot esetén
 • akut megbetegedésben
 • fertőző megbetegedésben
 • menstruáció alatt

Általánosságban, azokban az esetekben, amikor a meleg vizes fürdő sem javasolt. Kezelést kizáró egészségi állapotokat az 5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet 3. sz. melléklete listázza.

Hogyan történik a kezelés?

Szén-dioxid szárazfürdő általánosságban javasolt kezelési időtartama: 20-30 perc. Bár már egyszeri kezelés hatása is érezhető, a kívánt hatás érdekében a kezelések kúra-szerűen ajánlottak, ami 10-15 alkalomból áll, és amelyet 6 havonta javasolt megismételni.

A berendezés könnyű ruházatban használható, cipő nélkül. A szén-dioxid a ruházaton könnyen áthatol, így csak a vastagabb ruhadarabokat érdemes levenni, könnyed öltözék nem befolyásolja a hatásosságot.

Milyen általános hatása van a bőrön át felszívódott, és a keringésbe került szén-dioxidnak?

A bőrön át felszívódott szén-dioxidnak a keringésre gyakorolt általános hatása is van az erek tágulata, és a bőrön át bejutott, majd a vérplazmában feloldódó szén-dioxid hatására.  Megközelítőleg 15 percnyi kezelést követően már jól érzékelhető, és kimutatható a véráramlás sebességének fokozódása. A szervezetben a vénás vér- és a nyirok-visszaáramlás ugyancsak fokozódik, mivel több vér kerül a keringésbe.

A szén-dioxid szárazfürdő kedvező hatását orvosi ajánlás alapján* ki lehet használni egyes érrendszeri, mozgásszervi betegségekhez kapcsolódó állapotok kiegészítő kezeléseként, valamint a tartósan fennálló cukorbetegség esetén kialakult jellegzetes keringési állapotok megelőzésére vagy a kezelések kiegészítésére. Kimondható, hogy a fokozódó szöveti keringés, a jobb oxigenizáció, a vénás- és nyirokáramlás eredményeképpen valamennyi szerv vérellátása javulhat.

A hatás kialakulása megnyilvánul a helyi véráramlás és következményes szöveti oxigenizáció fokozódásában, így jótékony hatású lehet például a krónikus sebkezelés, ischaemia, revascularizáció, perifériás artériás betegségek (PAD) kezelésében, bőrben a mikrocirkuláció és oxigén-ellátottság javításában, valamint általában a mozgásszervi rehabilitáció területein (porc, ízületek zúzódásai, sérülései regenerációja, a szöveti oxigenizáció javításán keresztül).

Hidroterápia

Hidroterápia
1 alkalom
8 000
Ft
Hidroterápia
5 alkalom
35 000
Ft
Elektroterápia
1 alkalom
8 200
Ft

Felfrissülés és gyógyulás víz erejével: Fedezd fel a hidroterápia hatásait a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

A hidroterápia elterjedt természetgyógyászati eljárás, mely során a kezelés jelentősebb ásványi anyagot nem tartalmazó vízzel történik. A kezelés során a víz fizikai hatásait, a felhajtóerőt, a hidrosztatikai nyomást és a hőmérsékletet használjuk ki. A hidroterápia alkalmazásakor, ellentétben a balneoterápiával, nem érvényesülnek a víz kémiai hatásai, csupán annak fizikai tulajdonságai. A balneoterápia elsősorban a vízben oldott anyagok gyógyhatására épül. A gyógyfürdőkben alkalmazott kezelések azon csoportját hívjuk összefoglaló néven balneoterápiának, amely a gyógyvizek kémiai összetevőinek gyógyhatásait alkalmazza.

Központunkban egy kombinált hidroterápiás kád elérhető, melynek funkciói között megtalálhatjuk a mechanikai energiával társított hidroterápiás kezelést a vízalatti sugármasszázst, más néven tangentor terápiát, a szén-savas fürdő kezelést, illetve a hidrogalván kezelést.

Víz alatti vízsugármasszázs/tangentor

A kezelés indifferens vízben történik, a vízsugár erőssége változtatható (nyomás, beesési szög, távolság). Kb. 0,5-1,5 atmoszféra nyomású víz alatti vízsugárral történik az izomzat masszírozása. A kezelést általában kádban, ún. tangentor készülékkel végzik. Minél nagyobb a nyomás, annál erősebb és mélyebb a hatás. A kezelési idő átlagosan 20–30 perc. A kezelés kiterjedhet az egész testre, vagy csak egy adott testrészre.

A tangentor terápia hatásai közt szerepel a vér és nyirokkeringés javítása, az izomtónus csökkentése és az izomgörcsök oldása. Az izomfeszülés a víz alatt sokkal kisebb, ezért a vízsugár mélyhatása jobban érvényesül.

A tangentor terápia indikációi:

 • Lágyrészsérülések, hegesedések, izomzat lazítása
 • Frissítő hatása miatt sportolók kondíciójának javítása
 • Legfontosabb előnye, hogy egyszerre kíméletesen, de mégis alaposan átmasszírozhatóak a testrészek

Hidrogalván

Az 1900-as évek elején kifejlesztették a hidrogalván kezelést, úgy, hogy a vízbe merülő elektródokkal a kádfürdő illetve végtagfürdő vizébe vezették a galvánáramot.

A hidrogalván kezelés, az elektroterápia és a hidroterápia kombinációja.

Általános része fájdalomcsillapításra használatos, a kezelés speciális fázisa közvetlenül a beteg testrészt célozza meg. Leginkább ideggyulladások, ízületi problémák esetén alkalmazott terápia.

A teljes elektromos fürdő esetén az áram a fej kivételével az egész testfelületen lép be. A kezelés során háromféle hatás érvényesül: a galvánáram, a víz hőmérséklete, illetve az adalék anyagok kémiai hatása. A víz hőmérséklete 34-35 Celsius, ez indifferens, a bőr ellenállása szempontjából a legkedvezőbb.

Leszálló irányú kezelés nyugtató, felszálló ingerlő hatású. Specifikus hatása nincs, csak tüneti kezelésre alkalmas. Elsősorban fájdalomcsillapító, de értágító, keringésfokozó, anyagcsere-javító, gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül. Idült reumás megbetegedések fájdalmai esetén, osteoporosisban kálciumstasissal kiegészítve, neuralgiák(idegfájdalmak), neuritisek (ideggyulladások), klimax során alkalmazzuk.

Heveny állapotban, embólia veszélyben, pacemaker mellett, keringési zavarokban, terhesség alatt, bőrsérülések esetén, elmebetegségben, csontvelőgyulladás, tuberkulózis, rosszindulatú-daganat esetén, és beültetett fém mellett nem alkalmazhatjuk.

Komplex bentlakásos terápia - Szállás szolgáltatás

Több napon átívelő terápiáink igénybevétele esetén a Központ épületében kiegészítő szolgáltatásként szálláslehetőséget is biztosítunk, elősegítve hogy pácienseinknek ne az utazásra és a vele járó kellemetlenségekre, hanem valóban a gyógyulásra tudjanak koncentrálni.

5 napos intenzív terápia esetén

Szállás 1 fő részére
5 éjszakára
65 000
Ft
Szállás 2 fő részére
5 éjszakára
110 000
Ft
Szállás 3 fő részére
5 éjszakára
130 000
Ft

Az árak kizárólag apartmanjainkra vonatkoznak, nem tartalmaznak étkezési szolgáltatást.

Gyopárosfürdő

Gyógyvizes gyógymedence
30 perc
beutalóval
350
Ft
teljes áron
1 000
Ft
Gyógyvizes kádfürdő
20 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
600
Ft
Iszappakolás
20 perc
beutalóval
250
Ft
Súlyfürdő
15 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
1 300
Ft
Szénsavfürdő
15 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
1 300
Ft
Orvosi gyógymasszázs
20 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
2 200
Ft
Tangentor
15 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
1 700
Ft
Pezsgőfürdő
15 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
1 100
Ft
Víz alatti csoportos torna
25 perc
beutalóval
250
Ft
teljes áron
1 600
Ft
Gyógyúszás
beutalóval
ingyenes
teljes áron
ingyenes
Sószoba
felnőtt
600
Ft
diák, nyugdíjas
400
Ft
Egyéni gyógytorna
25 perc
teljes áron
2 800
Ft

Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés

Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés
20 000
Ft

Igény esetén ambulancián pácienseink részére szabad hely függvényében pihenési helyet tudunk biztosítani a terápiák között. Részletekkel kapcsolatban Érdeklődjön.

Minden páciens állapotától függően egyéni rehabilitációs tervet kap, így az orvosi vizsgálat/ felmérés határozza meg, hogy kinek milyen terápián érdemes részt vennie.

Kérjük, a kezelésekre mindig időben érkezzen. Szakembereink a vendégeket egymás után fogadják, ezért kiemelten fontos, hogy a megbeszélt időpontokat mindenki komolyan vegye. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lefoglalt időpont a kezelés kezdési időpontja.

Késés esetén fennáll a veszélye annak, hogy munkatársunk nem fogja tudni a kezelést befejezni. Ez esetben a késés miatt a kezelés a tervezettnél rövidebb ideig tart. Az elmaradt rész későbbi “pótlására” nincs lehetőség. A lefoglalt időpontok áthelyezése, lemondása az alábbi szabályok figyelembevételével lehetséges:

Díjmentesen lemondható, áthelyezhető egy időpont, amennyiben az a kezelés előtt minimum 24 órával történik.

Amennyiben Páciensünk egy időpontot úgy kíván lemondani vagy áthelyezni, hogy a kezelés eredeti időpontjáig kevesebb, mint 24 óra van hátra, rendelkezésre állási díj fizetendő, a rendelkezésre állási díj mértéke a lemondott, áthelyezett szolgáltatás árának 50%-a.

Amennyiben a kezelés kezdési időpontjától számított 2 órán belül mondja le az időpontot vagy egyáltalán semmilyen módon nem hozza tudtunkra lemondását és nem is jelenik meg, a kezelés teljes árát felszámoljuk.
Amennyiben betegségből adódóan kell lemondani az időpontot, természetesen eltekintünk a felártól orvosi igazolás ellenében.

Egy vagy több hetes terápiára érkező páciens esetén a kezelés időpontjának véglegesítése a foglalási díj befizetésével történik, mely 50 000 Ft. Természetesen a foglalási díj jóvá írandó a terápia végösszegéből. A megnövekedett beteg szám miatt csak a foglalási díj beérkezése után tudjuk foglaltnak tekinteni a megbeszélt időpontot.

Központunk a folyamatosan bővülő szolgáltatások miatt az árváltozás jogát fenntartja.

Frissítve: 2021. február 1.