+36 70 652 0800info@szentvincentrehab.hu6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50

COVID-19

Az intézmény nem fogad olyan pácienst, akinél a koronavírus betegség gyanúja felmerülhet. Ilyen esetben az intézmény munkatársa a fertőző betegségek jelentésének rendjéről szóló 1/2014. (I. 16.) EMMI rendelet és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet előírásainak megfelelően jár el. Lázas, felső-alsó légúti fertőzésre gyanús beteget nem fogadunk. Akinek a közvetlen családjában 4 héten belül Covid-19 pozitív beteg volt vagy jelenleg van, őt szintén nem tudjuk fogadni.

Igyekszünk biztosítani a legminimálisabb közvetlen személyes érintkezést mind a páciensek, mind a dolgozók tekintetében.

A páciensek részére a bejelentkezés online és telefonon végezhető, az info@szentvincentrehab.hu e-mail címen és a +36 70 652 0800 telefonszámon. Foglaljon helyet a www.szentvincentrehab.hu oldalon, és mi 24 órán belül felkeressük önt! Ez által az intézményi bejelentkezés minimális személyes kontaktussal megoldható. Kizárólag előre bejelentkezéssel tudjuk Önöket fogadni, kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen, hogy ezzel is elkerüljük a tömeg kialakulását. 

A szájmaszk viselése pácienseink számára kötelező. Kollégáink és a többi pácienseink védelme érdekében akkor tudjuk fogadni, ha legalább szájmaszkot visel az ott tartózkodás ideje alatt. Szájmaszkot tudunk biztosítani pácienseink számára, de egyéb felszerelést nem.

A takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát fokozzuk, különös tekintettel a mosdókra, pultokra, kilincsekre. A kezelések szüneteiben a helyiségeket átszellőztetjük.  A helyiségeket speciális, vírusölő fertőtlenítő tisztítószerekkel rendszeresen takarítjuk, különös figyelmet fordítva a kiemelten használt területek fertőtlenítésére (ajtókilincsek, fogantyúk, villanykapcsolók, felvonógombok, csaptelepek, stb.). Munkatársaink folyamatosan ellenőrzik a higiéniai előírások maximális betartását.

A közösségi mosdókban kézmosó gélt helyeztünk ki a páciensek részére. A közösségi terekben hatékony, a bőr számára kímélő hatású kézfertőtlenítőket helyeztünk ki, melyet pácienseink korlátlanul használhatnak.

Minden pácienssel érintkező munkatárs maszkban dolgozik. Munkatársaink kézfertőtlenítőt használnak, az általuk használt legfrekventáltabb munkaterületeken is külön fertőtlenítő adagolókat helyeztünk ki. Munkavállalóink számára rendszeres fertőtlenítőszeres kézmosást rendeltünk el, valamint a személyi higiéniai előírások maximális betartását. Kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát. Orvosaink és kollégáink a kézfertőtlenítés mellett védőfelszerelést (szájmaszk, védőszemüveg, kesztyű, védőruha, sapka) használnak.

Csökkentettük a bent fekvő betegek számát. Intézményünk a húsz férőhelyből csupán tízet használ fel, ezzel is csökkentve a páciensek közötti érintkezés lehetőségét.

A recepció munkatársai felkészültek minden koronavírussal kapcsolatos általános és helyi kérdésben a páciensek biztonsággal fordulhatnak hozzájuk információért vagy szükség esetén bármilyen intézkedésért. Az intézmény vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri a kormányzati és önkormányzati rendelkezéseket, a hatósági intézkedéseket, valamint a szakmai és egészségügyi szervezetek naprakész információit és ajánlásait.

Lépjen velünk a gyógyulás útjára, biztonságban!