+36 70 652 0800

TMS terápia

A TMS, azaz a Transzkraniális Mágneses Stimuláció, egy olyan (beavatkozással nem járó) eljárás, mely során ingerlés érhető el a koponya, csontokkal borított területén is. A készülékhez egy réztekercs tartozik, mellyel mágneses teret hozunk létre. Az agy megfelelő (betegségenként eltérő) területe fölött alkalmazva elektromos áramot keltünk, pozitív irányba befolyásolva az idegsejtek működését. Különböző állapotok kezelésére más-más protokollt alkalmazunk.

wtfdivi014-url3

Pszichológiai ellátás

Az ellátás során az első interjú alatt megtörténik a pszichológiai vélemény felállítása, pszichológiai tesztek alkalmazásának segítségével. A vélemény felállítása után kezdődik meg a kezelés. A szakrendelés szükség esetén a rehabilitációs program kiegészítő részeként is működhet. A kezelés a páciens egészséges személyiségrészét támogató, megerősítő, a megküzdési készségeket fokozó módszer.

wtfdivi014-url4

Neurológiai és rehabilitációs szakrendelés

A szakrendelés során komplex szemléletben felmérjük a páciens neurológiai állapotát, majd a diagnózis felállítása után megkezdjük a rehabilitációs program megtervezését. Megállapítjuk a rehabilitációs célkitűzések alapjait, illetve kidolgozzuk a rehabilitációs tervet, a gyógyuláshoz vezető lépéseket. Segíteni tudunk: Stroke, agyvérzés utáni állapotok kezelésében, Parkinson- szindróma illetve Sclerosis Multiplex-ben szenvedőknek, Guillain- Barré szindrómásoknak. Fel vagyunk készülve komplex agy és koponya sérültek rehabilitációjára is, de egyéb neurodegeneratív illetve perifériás idegi bántalmakat is kezelünk.

|

„A rehabilitáció során Ön olyan segítségeket kap, amelyek célja az optimális testi, lelki, szellemi és szociális szint elérése és megtartása. A rehabilitáció olyan eszközöket kínál Önnek és hozzátartozóinak, amelyekre függetlenségük és személyi integritásuk megvalósításához szükségük van.” (Egészségügyi Világszervezet)

wtfdivi014-url1

Fizioterápia - Gyógytorna

A gyógytorna a rehabilitáció egyik legalapvetőbb része. A gyógytorna célja a mozgásszervrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése, prevenciója, rehabilitációja. A gyógytornakezeléseket orvosi diagnózis, vagy javaslat alapján végezzük, így az orvossal, beteggel és közvetlen környezetével közösen tűzzük ki az elérni kívánt célokat és együtt is igyekszünk ezeket megvalósítani. A kezelések során a családtagokat is ellátjuk azokkal az instrukciókkal, melyekkel megfelelően segíthetik a beteg gyógyulását, illetve a rehabilitációs csapat munkáját.

Fizioterápiás- gyógytorna kezeléseink egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások keretei között történnek. Neurológiai szakorvos javaslatra történő kezelések mellett, az alábbi terápiákat kínáljuk:

  • Elektroterápiás kezelés
  • Gyógymasszázs
  • Kinezio tape kezelés
  • Ergoterápia

Szálláshely

Több napos terápiáink igénybevétele esetén a Központ épületében kiegészítő szoltáltatásként szálláslehetőséget is biztosítunk, elősegítve hogy pácienseinknek ne az utazásra és a vele járó kellemetlenségekre, hanem valóban a gyógyulásra tudjanak koncentrálni.

CÉLUNK

A speciális mozgásterápia során, a funkcióját vesztett test vagy testrész működésének helyreállítására törekszünk, célzott gyakorlatokkal. Az egész emberi testet figyelembe véve egy teljes körű állapotfelmérést végzünk, így felállítva a diagnózist és a legmegfelelőbb kezelési eljárásokat alkalmazunk az emberi anatómia és élettani folyamatok ismeretének birtokában. Továbbá szem előtt tartjuk az otthoni környezetet, a páciens és a családtagok kooperációját és céljait. Mindezek alapján kezelési tervet készítünk, amely tekintettel van a beteg általános állapotára, korára és életvitelére is.

Tornatermünk a tárgyi minimumfeltételek (labdák, szalagok, ágyak, tükrök) mellett, további speciális eszközökkel is felszerelt, mely a páciensek hatékonyabb kezeléséhez nélkülözhetetlen. Ilyen eszközök a függesztéses rendszerek, amely lehetővé teszi a kezelt páciens horizontális illetve vertikális síkban való tornáját. A vertikális függesztés nélkülözhetetlen a neurológiai érintettségű páciensek kezelése során is. A járástanulás elősegítésében, egy a futópad (Treadmill) fölé elhelyezett függesztéses heveder rendszer is tartozik. Lehetőség van állítógép használatára is, mely a gyenge (pareticus illetve pleg) alsóvégtagok tornáztatására szolgál.

A speciális eszközökön túl gyógytornászaink az alábbi kiemelt kezelések elvégzésében is jártasságot és magas szakmai kvalitást mutatnak. Ilyenek a különböző idegmobilizációs technikák, a speciális neurológiai érintettségű páciensek Bobath terápiája, a McKenzie torna, illetve a kinezio- tape használata, alkalmazása.

Végsősoron gyógytornászaink legfontosabb feladata a betegek megtanítása saját testük helyes használatára.

 

Sunyál Anna Boglárka

Fizioterapeuta - Gyógytornász

Anna gyógytornászként többféle klinikum pácienseivel foglalkozik, mint például traumatológia, neurológia, reumatológia és belgyógyászat. Munkája mellett folyamatosan továbbképezte magát, így a Funkcionális Elasztikus Taping, a Neurodinamika (perifériás idegek mobilizációja) technikáiról , illetve a neurológiai rehabilitációban kiemelkedően jól alkalmazható Bobath koncepció módszereiről is szakképzett tudással rendelkezik.

You have Successfully Subscribed!

Lengyel Dorottya

Fizioterapeuta - Gyógytornász

Dóri a Szegedi Tudományegyetem, Egészségtudományi Karának kiemelkedő tanulója volt, aki jelenleg is még bővíti tudását az évente számos alkalommal megrendezésre kerülő szakmai továbbképzéseken.
Eddigi tapasztalatait a házi gyógytorna ellátásban is alkalmazza, melynek során kiváló eredményeket ér el a különféle típusú betegségek kezelése során. Betegei nem csak szaktudása, hanem emberi hozzáállása miatt is megbecsülik és újra és új

You have Successfully Subscribed!

Dimovics Mónika

Ergoterapeuta

A Szegedi Tudományegyetem, Neurológiai Klinika, Neurorehabilitációs Osztályának ergoterapeutája. Több éves szakmai tapasztalatát a Stroke, a Parkinson-kór, a Sclerosis multiplex, a Koponya-agysérült és a Guillain-Barre-szindrómás betegségekben szenvedők mozgásszervi és kognitív fejlesztése során szerezte.
Móni olyan eszközöket és olyan segítő megoldásokat alkalmaz, amelyek fejlesztik, nemegyszer újratanítják a minden napi élet (öltözködés, tisztálkodás, étkezés, kommunikációs eszközök használata, háztartási feladatok gyakorlása, stb.) rutin tevékenységeit. Mindig kedvességgel és megfelelő szakértelemmel fordul betegeihez.

You have Successfully Subscribed!

Novák Szabina

Fizioterapeuta - gyógytornász

You have Successfully Subscribed!

Dr. Annus János Kristóf

Neurológus szakorvos, klinikai neurofiziológus szakorvos

Dr. Annus János a Magyar Klinikai Neurofiziológiai Társaság vezetőségi tagja, a Magyar Epilepszia Liga, a Magyar Ideg és Elmeorvosok Társasága és a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság tagja.
Közel 20 év szakmai tapasztalatát jórészt a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján szerezte, tudása külföldi tanulmányútjai során is sokat gyarapodott (Svédország, Dánia). Kiemelt érdeklődési területe: alvásbetegségek, epilepszia, perifériás idegrendszeri betegségek és a klinikai neurofiziológia eszköztárának a mindennapi orvosi gyakorlatban való alkalmazása.
Erősen elkötelezett a betegellátásban, betegei érdekét mindig szem előtt tartja. Kollégánk már a kezdetektől koordinálja a rehabilitációs folyamatot, megpróbál minden felmerülő kérdésre és problémára megoldást adni.

You have Successfully Subscribed!

Vári Fanni

Recepciós

You've successfully subscribed to our newsletter.

Burkus Ildikó

Recepciós

You have Successfully Subscribed!

Sugár Orsolya

Fizioterapeuta - gyógytornász

You have Successfully Subscribed!

Berta Éva

Logopédus

You have Successfully Subscribed!

Kohlmann Lilla

Fizioterapeuta - Gyógytornász

You have Successfully Subscribed!

Berta Lilla

Logopédus

You have Successfully Subscribed!

Barabás Zita

Pszichológus

You have Successfully Subscribed!

Falusiné Kovács Lívia

Vizuálterapeuta, gyógypedagógus

You have Successfully Subscribed!

Tanács Attila

Masszőr

You have Successfully Subscribed!

Kertész István

Masszőr

You have Successfully Subscribed!