+36 70 652 0800info@szentvincentrehab.hu6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50

TMS TERÁPIA

A TMS kezelés célja:

Az idegrendszeri betegségek, az agy keringési zavara, súlyos agy- és koponya sérülések, neurodegeneratív megbetegedések (például Parkinson- kór) következtében kialakult motoros tünetek csökkentése.

Rövidtávú előnyök: Tónusfokozódás (spaszticitás) csökkenése, motoros funkciók javulása. Ennek következtében lehetőség nyílik arra, hogy mozgásszervi fejlődést érjünk el.

Hosszú távú előnye: A motoros fejlesztés hosszú távon pozitív életminőségbeli hatásokkal jár.

Számos tudományos kutatási adat és review arra mutat rá, hogy a TMS kezelés hatékony kiegészítője lehet a motoros rehabilitációnak (Etoh et al., 2013, Liepert et al., 2007, Miniussi et al., 2008) egyaránt.

Mi a TMS?

A TMS, azaz a Transzkraniális Mágneses Stimuláció, egy olyan (beavatkozással nem járó) eljárás, mely során ingerlés érhető el a koponya, csontokkal borított területén is.

A készülékhez egy réztekercs tartozik, mellyel mágneses teret hozunk létre. Az agy megfelelő (betegségenként eltérő) területe fölött alkalmazva elektromos áramot keltünk, pozitív irányba befolyásolva az idegsejtek működését. Különböző állapotok kezelésére más-más protokollt alkalmazunk.

Az agyunkban lévő idegsejtek alapvetően elektromos jelekkel kommunikálnak. Az agy sérülése esetén ez a kommunikáció zavart szenved, melynek működését a TMS készülék által létrehozott elektromos tér által befolyásolni tudjuk. A stimulátor rövid időtartamú mágneses impulzusokat használ, amely könnyen áthatol ruhán, koponya csonton és lágy szöveteken. Hatással van a mélyebb periférikus idegekre, agy- és gerincvelőre.

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

13 + 12 =

Telefonszám

Cím

6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50,