+36 70 652 0800info@szentvincentrehab.hu6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50

Pszichiátria

A magánpraxis keretén belül nem OEP-finanszírozott, területi ellátási kötelezettség nélküli pszichiátriai és pszichiátriai rehabilitációs járóbeteg szakellátás történik magyar, illetve igény szerint angol, francia és román nyelven.

Az első, problémacentrikus vizsgálat és ellátás egy páciensnél egy alkalommal minimálisan 45-55 percet vesz igénybe. A páciensek előzetesen egyeztetett időpontban érkeznek a rendelésre. Az első ülésen a páciens panaszainak, tüneteinek, életminőség változásának és betegségtörténetének megismerése révén, az aktuális klinika kép és a feltárt hosszmetszet alapján a kórismeret felállítására kerül sor, valamint az elvárások és igények alapján a kezelés további menetét határozzuk meg. Az exploráció mellett pszichodiagnosztikai vizsgálat, illetve heteroanamnézis felvétele is történik szükség esetén.

A kezelés során az esetek egy részében, a megfelelő diagnosztikus kritériumok és szakmai irányelvek alapján gyógyszeres kezelést alkalmazunk (vény felírása), amelyet pszichoterápiás módszerekkel, így kognitív-videlkedésterpiás elemeket tartalmazó supportív terápiával egészítünk ki, a humanisztikus pszichiátria szellemében. A kezelés minden esetben személyre szabott. A mentális betegségek sajátosságaiból adódóan a terápia általában több alkalmat vesz igénybe, a diagnózis, probléma és a – közös célkitűzéshez igazítva – a beteg elvárásai határozza meg az ülések gyakoriságát.

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

13 + 11 =

Telefonszám

Cím

6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50,