+36 70 652 0800 info@szentvincentrehab.hu

Egyéni és csoportos mentálhigiénés támogatás, életvezetési tanácsadás, coaching

A rehabilitáció során nem csak a fizikai állapot javítása, hanem a lelki egészség védelme, támogatása is kulcsfontosságú. Mind a kliensek, mind a hozzátartozók feltételezhetően egy krízishelyzetet éltek át a betegséggel, sérüléssel összefüggésben: a hirtelen veszteséget, a kontrollvesztés élményét, életkörülményeik jelentős megváltozását, testi integritásuk sérülését. A krízishelyzetben lévő kliensek és hozzátartozóik esetében nagyon fontos a minél korábban igénybevehető lelki támogatás, mely szorosan összefonódik a fizikai gyógyuláshoz szükséges erőforrások fejlesztésével is.

Egyéni mentálhigiénés segítő beszélgetés ill. egyéni életvezetési tanácsadás (life coaching) klienseknek és hozzátartozóknak.

Az egyéni foglalkozások célja a kliensek erőforrásainak mobilizálása, stresszcsökkentés, a krízistámogatás, a jelenre és a jövőre való orientáció elősegítése, az érzelmi izoláció, magányérzet csökkentése.

Keret: 1 alkalom 60 perc, heti/kétheti rendszerességgel ajánlott, megállapodás szerinti összesen 5-10 alkalom, vagy hosszabb távú együttműködés.

Ökoterápiás szemléletű mentálhigiénés foglalkozások (pl. „erdőfürdő”)

Az egyéni segítő beszélgetések körében lehetőség van a beltéri, „klasszikus” segítő beszélgetés mellett természeti környezetbe kihelyezett konzultáción is részt venni. Ebben az esetben a természet mint nyugalmat adó helyszín, és mint aktív társ-segítő is jelen van.  A foglalkozás során a tudatos jelenlét gyakorlásával, a testi érzetek és az érzések tudatosításával a természettel való elmélyült kapcsolódást segítjük. Mindez segíti a klienst abban, hogy egy új perspektívából nézzen rá saját élethelyzetére, és erőt merítsen a szakadatlan változás mintázataiból.

Keret: kültéri helyszín megegyezés szerint (Füvészkert, Rotary-tanösvény stb.), 60-90 perc fizikai állapottól függően. Séta és pihenés váltakozva.

HAHET Ló-asszisztált önismereti tréning, élményműhely (www.hahet.hu)

A HAHET tréningek, élményműhelyek alatt a kliensek (és hozzátartozóik) megtapasztalhatják a lóval való együttlét örömteli élményét. A foglalkozások egyénre (és családra szabottak), céljuk az örömszerzés, a rekreáció, illetve a család egészének mentálhigiénés támogatása az újszerű, izgalmas, szabadtéren átélt lovas élmények révén.

Keret: kb. 1,5 óra, Helyszín: Domaszék, Tiszasziget.

Önsegítő csoportok facilitálása – klienseknek és hozzátartozóknak.

Az önsegítő csoportok lehetővé teszik annak megtapasztalását, hogy nem vagyunk egyedül. A részvétel lényegi eleme a társas támogatás, amely által kölcsönös érzelmi támaszra, együttérzésre, hasznos információkra, az összetartozás érzésének megtapasztalására és akár konkrét, kézzelfogható segítségnyújtásra is számíthatnak egymástól a csoporttagok.

Keret: kétheti/havi rendszerességű 2-2,5 órás csoportos beszélgetés

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

8 + 14 =

Telefonszám

Cím

6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50,