+36 70 652 0800 info@szentvincentrehab.hu

Logopédia

Mi a Logopédia?

A logopédiás terápia a (megmaradt) beszéd és hangképzés fejlesztését célozza, tehát olyanoknak segít, akik teljesen vagy részben kommunikációs problémákkal küzdenek.

A logoterápia bizonyos típusával szinte mindenki találkozott már életében, hiszen ez a rehabilitációs módszer segít az óvodás gyerekeknek megszabadulni a beszédhibáktól. Mivel a beszéd – és hangképzés rendkívül összetett folyamatok, sok ponton sérülhet ez a folyamat, így a beszédterápiára is számos esetben szükség lehet. A beszédképzés zavarainak lehetnek idegrendszeri okai – például agysérülés vagy agyvérzés után -, de fizikai problémák is okozhatják ezeket, int például a szájüreget, garatot, hangszálakat érintő daganatos betegség, vagy az annak gyógyítását célzó műtét.

A logopédus, beszédterapeuta szakember segíthet a helyes hangképzés és artikuláció (újra-)tanulásában, a szókincs bővítésében. Bizonyos esetekben alternatív kommunikációs módszerek elsajátítására, a hang- és beszédképzést támogató eszközök használatának begyakorlására is szükség lehet.

Lépjen velünk a gyógyulás útjára!

1 + 13 =

Telefonszám

Email cím

info@szentvincentrehab.hu

Cím

6723 Szeged, Kemes utca 6-8.

A közvetített hotelszolgáltatás díjai a kiszámíthatatlan energia árakra való tekintettel változhatnak.